Cesnak v kuchyni

Cesnak je vynikajúcou prísadou, ktorá môže dodávať jedlu chuť a arómu. Tu sú niektoré z najobľúbenejších spôsobov, ako použiť cesnak v kuchyni, spolu s niekoľkými receptami:

Cesnakový olej:

Cesnakový olej môžete ľahko pripraviť zmiešaním cesnaku a olivového oleja. Použite cesnakový olej na opekanie mäsa, zeleniny alebo použite na dochutenie omáčok.

Cesnakový krémový dip

Vytvorte jednoduchý a chutný dip zmiešaním zmäknutého krémového syra, majonézy, cesnaku a citrónovej šťavy. Podávajte s chipsmi alebo zeleninou.

Cesnakové krevety

Opečte krevety s cesnakom, olivovým olejom, citrónovou šťavou a koreniacimi bylinkami. Podávajte s ryžou alebo cestovinami.

Cesar salát so smaženými cesnakovými krutónmi:

Opečte kocky chleba na panvici s olivovým olejom a cesnakom. Vhodte ich na hlavičkový šalát a polejte cesnakovým dresingom.

Cukety s cesnakovým maslom

Nakrájajte cukety na tenké plátky a opečte ich na panvici s cesnakovým maslom. Podávajte s kuskusom alebo ryžou.

Cesnaková polievka

Opečte cesnak a cibuľu v hrnci s maslom, pridajte zemiaky, vývar a mlieko. Mixujte a podávajte s opečeným chlebom alebo krutónmi.

Toto sú len niektoré z mnohých spôsobov, ako použiť cesnak v kuchyni. Cesnak sa dá použiť na dochutenie mnohých jedál a je súčasťou mnohých tradičných receptov z celého sveta. Snažte sa experimentovať s rôznymi spôsobmi použitia cesnaku v kuchyni a objavujte nové a zaujímavé chute.